Arundel

Múlt szombatra jó időt ígértek, így péntek éjjel felcsaptam a térképet, hogy vajon meddig lehet napon belül eljutni és talán élvezni is. Arundel-re esett a választás és nem bántam meg.

Nem nagy hely, a vára nagyon szép és nagy gazdagságról árulkodik (belülről csak néhány lesifotót sikerült), van szemben egy szép katedrális (reggel és délután is betértem). Van a kettő között egy 14. századi templom, ami nagyon fura, mert a templom végében és a temetőkertben meg kávézó van, szóval a képek majd mutatják.

Az egyik nagy irigységem a fürdőszobák voltak, meg a templomkertben a fehér virágos kert. Minden virág csak fehér volt, kivéve egy 'betolakodót'. :)

Azt ott rögtön el is döntöttem, hogy ha egyszer kertem lesz, lesznek ilyen virágágyásaim is, hogy csak egy-egy szín uralkodik, meg lesz majd vegyes gyönyörűséges is. :)

A rózsakertjük kicsit hevenyészett, viszont annál jobb illat volt a bejáratnál.

A Park-ba már nem másztam át, volt egy rögtönzött háromautós Jaguar-kiállítás, csak az egyik autónak volt ára, a többit szerintem nem vállalták :), az is 58 ezer font (!) felett volt, hát, nem szoroznám ki...

Aztán láttam egy medveboltot, de úgy be volt zárkózva az ember, hogy biztos nem is adott volna el egy medvét sem. Szomorún is bámultak kifelé.


Odafelé majdnem belegyalogoltam egy esküvőbe a városházán, de még a klotyóban rájöttem, hol vagyok. :)

Az arundeli kirándulás képeit itt találjátok:
https://picasaweb.google.com/112107064250299371893/Arundel?authkey=Gv1sRgCJ6L06n8gvw6


Néhány írás azoktól, akik már jártak ott (átugorhatók, mert némelyik elég primitív, de gondoltam, megadom a lehetősége)
http://kikazokabritek.blogspot.co.uk/2012/05/arundel-2005-majus-22.html
http://3gyerekkel-irany-anglia.blogspot.co.uk/2011/04/legjobb-kastely-ever.html
http://albiontedraga.blogspot.co.uk/2011/10/arundel-kastely.html
http://cinyunaploja.blogspot.co.uk/2009/06/arundel-castle.html