Repülés

Tudjátok, hogy foglalkoztat a repülés, átlag negyedévente a levegőben 'járok', sokszor van ezzel kapcsolatban ilyen-olyan érzésem, a repülős filmekre, hírekre hamarabb felkapom a fejem, mint általában.

Egész héten, amióta csak megtörtént, arra a bizonyos gépre gondolok. Napokig gondolkoztam (na jó, nem egyvégtében), hogy belinkeljem-e ide egyik-másik cikket, vagy sem, főleg ahogy jöttek a hírek és derült ki ez-az, de az igazság ennél mélyebben lesz...
28 évesen, személyes, saját problémából óriási bajt csinált valaki, aki tényleg megcsinálta a nagy 'álmát', hogy róla beszéljen a világ. Többszáz ember életét tette kvázi semmivé (őt leszámítva 149 ember volt a gépen, és ehhez ha hozzáteszem az érintetteket, a családokat, a barátokat, ismerősöket, a szám felbecsülhetetlen... - de a családját sem irigylem, nagyon nem, ami ezután vár rájuk.). Az egész egy borzalom. Már maga az eset is. Az ő állapota is. (A legfrissebb hírek szerint eü-i probléma miatt nem léphetett volna tovább, fentebbi szintekre, és elvileg nem is dolgozhatott volna aznap.)
Az egész, hogy a kiszolgáltatottság mekkora ott fent. De gyakorlatilag bárhol. Ritkán utazom kicsiket, a repülések hosszúak, de még országon belül sem nagyon adom 200 km alá. Minden alkalommal megkönnyebbülök, amikor le-kiszállok valahonnan és némán rebegek valamit, mert mindig függök valakitől, vagy valakiktől a közlekedés alatt. De nem csak én. Közben a gond nem csak nagy távolságok alatt lehet meg.

Szóval ilyenek jártak a fejemben a héten, és azért csak linkelem egy-kettőt, mert legalább 'kiteszem' valahova bentről a történteket, ha nem akarjátok, persze nem olvassátok el.
És a történtek ellenére nem lesz más a keddi repülésem sem, mint akár egy múltkori, de azt nem mondom, hogy nem folyt át rajtam az eset. Épp elég, hogy az egész repülés természetellenes.