Jótékony dal







Így harcolnak a világhírű énekesek az ebola ellen

Alig két hete robbant a hír, hogy Bob Geldof (Pink Floyd) az 1984-es Do they know it's Christmas? nagysikerű jótékonysági produkció mintájára idén a 30. évforduló és az ebola elleni küzdelem jegyében megjelent a 2014-es verzió a zenei szerzeményből. A felvételhez készített videoklip és maga a hangfelvétel rekordgyorsasággal, 36 óra alatt készült el, hogy az új zeneszámot és a klipet a vasárnap esti brit X-faktorban már be tudják mutatni, de a legnagyobb videomegosztón a mű már most meghallgatható.

A Do They Know It's Christmas? című dal eredeti, 1984-es változata, az etiópiai éhínségre hívta fel a világ figyelmét. Akkor mások mellett Phil Collins, David Bowie, Sting, George Michael és Bono énekelt a felvételen, és összesen 8 millió font bevételt gyűjtöttek. Most a legfrisebb változatban feltűnik és énekel One Direction, Sam Smith, Ed Sheeran, Emeli Sandé, Ellie Goulding és Rita Ora, de arcát és hangját adta a Bastille, Chris Martin és a U2 frontembere, Bono is.

A Band Aid 30 nevet is viselő alkotásban résztvevők, a klip végi felirat tanúsága szerint ingyen, idejüket, energiájukat feláldozva vállalták, hogy részt vesznek a történelmi alkotásban. A felvételből származó minden bevételt az ebola elleni küzdelemre fordítják. A muzsika hétfői bemutatása óta 206 ezer példányt adtak el belőle Nagy-Britanniában.
forrás: https://www.facebook.com/pages/%C3%9Aj-Ember/287363221320883?fref=nf



És szintén egy mai cikk:

http://www.metropol.hu/kultura/cikk/1255714