How is the boss?

Van egy gyakran elhangzó kérdés Matthew oldaláról, főleg estefelé. How is the boss, tehát ki a főnök? :)
Hogy ez miért érdekes? :) Van hármunk között (Jutka-Robert - én) egy hallgatólagos egyezség, miszerint egymásnak nem mondunk ellent ugyanabban az időben és témában, tehát néhány kérdésben mindig az dönt, aki éppen posztos, tehát 'műszakban' van. Így gyakorlatilag teljesen elkerültük, hogy a gyerekek kijátszanak egymás ellen bennünket. 
/Hétköznap, ha valaki itthon is van - R -, vagy itthonról dolgozik - J, akkor is én vagyok a főnök, nagy dicsőség, ugye, :)/

Ilyen kérdés a tablet-time is, tehát a tabletos játékidő. Én nagyon ellene vagyok, ezért hétköznap senki nem engedi őket tabletozni vacsora, vagy fürdés előtt (én csak fürdés után 20 percet, ami amúgy 35 szokott lenni, mert szívem még nekem is van :) ), és utána még úgyis jön az esti mese, meg a kérek még tejcit meg pisilni/kakázni kell, tehát még valamennyit lehet is utána csillapodni - ettől még nem értek egyet, mert szerintem ez a  fajta vibrálás bezavar az agynak és a nyugodt álomnak, ami két ilyen, és ilyenkorú aktív fantáziájú gyereknél amúgy sem tiszta sor... De ha már van, az is piszokság lenne, ha nem játszhatna, tehát igen, megvenni nem kellett volna.

Esténként szokott ünnep lenni, mert ha R itthon van, akkor vacsora utána, 6- negyed hét körül le szokott váltani, és a kicsi a legdörzsöltebb, ő rögtön jön, hogy ki a főnök, lehet-e már tabletozni. :)

A megszokás azonban nagy úr, mert volt már rá példa, hogy szombat reggel tőlem kérdezték, hogy lehet-e tabletozni, mire én az édesanyjukhoz irányítottam őket főnökség-kérdésben. :)