Napi zene

Szeretem, hogy időnként ilyen igazi felvételek megtalálnak. :) Már írtam sokszor, hogy nagyon sok Queen-nóta nagy kedvencem és többeknek jól áll még elénekelni is...

Ezt most találtam, és azt hiszem, hogy a teljes koncertet meg kell nézzem, bár nem is értem eddig ez hogy került el:
https://www.youtube.com/watch?v=R9ecR5b8yc4
Queen - Elton John & Axl Rose - Bohemian Rhapsody - (Freddie Mercury Tribute Concert)


Óriási a hangulat...!


A Freddie Mercury emlékkoncert (Freddie Mercury Tribute Concert) egy Freddie Mercury tiszteletére létrejött stadionkoncert volt, amelyet 1992. április 20-án tartottak meg a londoni Wembley stadionban. A koncertet a nem sokkal korábban elhunyt énekes tiszteletére és az AIDS betegségre való figyelemfelkeltés céljából rendezték. A bevételt a Mercury Phoenix Trust nevű AIDS-ellenes alapítvány létrehozására fordították.

Freddie Mercury 1991. november 24-ei halálát követően néhány hónappal a Queen megmaradt tagjai (John Deacon,Brian May és Roger Taylor) megbízták az együttes menedzserét, Jim Beachet hogy szervezzen egy szabadtéri emlékkoncertet. 1992 februárjában a Brit Awards átadóünnepségén jelentette be Brian és Roger a koncert terveit. Amikor elkezdték a jegyek árusítását, az összes jegy (72 000 db) csaknem 2 óra alatt elfogyott, annak ellenére, hogy senki sem tudta, a Queen tagjain kívül lesz-e más is ott.