Kampánycsend (?)

Különösebben nem szoktam rosszul aludni a választások előtt. A helyi választások előtt főleg nem. Mert eddig nem volt rá okom. Ma éjjel, és holnap azonban mégis kicsit (nagyon) aggódom, mert félek, Bögöte elesik.
Sem honvágyam, sem semmim nincs különösebben, és a választójogomat is többnyire könnyedén veszem (pedig lehet, hogy nem kéne, ha már egyszer van, és anno sokan küzdöttek érte, és még meg sem vonták tőlem), most azonban nagyon sajnálom, hogy pár héttel későbbre szól a repülőjegyem. Mert holnap, Bögötén kellene lennem és szavaznom, mert egy ilyen kicsi faluban tényleg minden szavazat döntő lehet. 1990 óta egy és ugyanaz az ember a polgármester és amíg csak bírja, ő is kellene maradjon, pár ciklus múlva majd lenne egy fiatal jelöltem, de még nem most. Emlékszem a gyerekkori falu képre, és tudom, hogy az elmúlt sok év alatt mi minden fejlődött és még mi minden fejlődhetne.
Most először akadt igazi ellenfél, de nem a tudása miatt, hanem a sok hülye ember miatt, akiket egy vadidegen megdumált, és köze nincs a faluhoz igazából. Egyáltalán nem korrekt a kihívás, a két indulót messziről nem lehet egy lapon említeni.

Nagyon rég nem néztem a falu honlapját, most mégis a köszöntőt lementettem, mert ki tudja...

Kedves Érdeklődő!

Köszöntöm Önt Bögöte község honlapján! Megtiszteltetés kicsi falunk számára, hogy érdeklődik irántunk és szeretne többet megtudni e Vas megyei településről. 
Amennyiben felsétált a már messziről is jól látható István-hegyi Kilátóhoz, azonnal feltűnik, hogy ebből a kis faluból egy gyönyörű világ felfedezésére indulhat. Dél felé a Zalai-dombság, északra a Kemenes-vidék költők által megénekelt tája, a Ság-hegy és a Kissomlyó vulkáni tömbje emelkedik ki, nyugatra a Vasi-Hegyhát halmai kínálnak kirándulási célpontot. Karnyújtásnyira tárul elénk a Somlói borvidék és a Bakony hegylánca. S nem csak arról kaphat bizonyságot, hogy e kis falu lakóinak gondja van a szülőföldjükre, hanem arról is, hogy nem kell felhőket szurkáló csúcsokat megmászni ahhoz, hogy messze lássunk. Főként ahhoz nem, hogy meglássuk a szépet, az értékeset! 

Egy ilyen internetes oldal csupán apró betekintést adhat életünkbe, éppen ezért javaslom, hogy ha ez a bemutatkozás felkeltette érdeklődését, családjával, barátaival látogasson el hozzánk!
Szeretettel várjuk!

Patyi Elemér
polgármester