Vivaldi

Vivaldival először szerintem a nagyanyám konyhájában találkoztam, amikor kazettás magnón hallgattuk (a Readers Digest-től tudta megrendelni és nagyon-nagyon sokat hallgatta őket)... A mai napig felkapom rá a fejem/fülem...

Örülök is, hogy a Virtuózok facebook-oldalán ajánlották, hoztam nektek is. Figyeljétek ezt a virtuózitást, ami a hegedűst átjárja, elképesztő (az első hegedűsre gondolok elsősorban).

Sokat gondolkoztam az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy vajon honnan tudnék legjobban feltöltődni, mert a kirándulásokkal egy a gond, hogy javarészt alapjaiban ugyanazt csinálom, mint hétköznap, tehát járok. Tudom, látok közben sok szépet is, de azért járni nem annyira van kedvem hétvégén is. Ezért keretátcsoportosítás következik, és amit csak lehet, élő zenére fogok fordítani. :) Az egyik legjobb érzés, amikor a zene átfolyik rajtam és érzem hogy kisimít, ellazít, kikapcsol. Próbálok minél több időt tölteni a youtube-on, és hallgatni sokfélét, de azért tudjuk, az élő az igazi. :)


Na, és akkor a kis szösszenet és a link:

Virtuózok
August 17 at 1:59pm ·
Egy újabb klasszikus: az Európa legkiemelkedőbb barokk hegedűvirtózaként számontartott Giuliano Carmignola Vivaldi egyik legismertebb versenyművét adja elő. 
Nyár. Szélsőségek. Elképesztő energiák, elképesztő együttjáték! Azonban nem csak az előadás módjában fedezhetünk fel párhuzamot: Vivaldihoz hasonlóan Carmignola is itáliai zenészcsaládból származik, ahol már az apa is tehetséges hegedűs volt. Előbbinek Giovanni Battista Vivaldi, a velencei Szent Márk-székesegyház hegedűse, utóbbinak Antonio Carmignola hegedűművész és zeneszerző volt édesapja és mestere. Giuliano Carmignola ráadásul mindössze 5 éves volt, amikor művészkarrierje kezdetét vette.
https://www.youtube.com/watch?v=FKjqXOHw7fg

Aki kedvet kapott, íme egy hosszabb előadás tőlük (Vivaldi: Giuliano Carmignola at the Enescu Festival | Venice Baroque Orquestra)
https://www.youtube.com/watch?v=GZYNH05qBYI