Hangszerek

Elképesztő, miből csiholnak elő gazdag hangokat, érdemes megnézni a videót.

A ZENE MINDENKIÉ!
A Cateura szemétlerakó mellett található Paraguay egyik legnagyobb szegénynegyede, ahova napi több tonna hulladékot szállítanak. A más által kiselejtezett dolgokat viszont az ott élők szépséggé formálják: a szemétből hangszereket készítenek, amelyeken a helyi gyerekek zenélni tanulnak egy önkéntes csoport segítségével. 
Az ötlet a szeméttelep egyik dolgozójától származik, aki asztalosként segített az “újrahasznosított” hangszerek elkészítésében: az alumínium dobozokból, villákból, gombokból és egyéb kacatokból csodás hegedűk, csellók, szaxofonok készültek. 
Mivel a gyerekek számára a zene az egyetlen kitörési lehetőség, így hamar megalakult a helyi zenekar is. A "Recycle Orchestra" mára már 35 tagot számlál, akik a világon egyedüliként muzsikálnak hulladék-hangszereken. 
A kezdeményezés ( Landfill Harmonic ) célja, hogy rávilágítson az olyan egyszerű és kreatív megoldások erejére, amelyek hozzájárulhatnak a mélyszegénységben élők társadalmi felemelkedéséhez. Reményt, motivációt és értéket adnak a hátrányos helyzetű fiataloknak, mindemellett felhívják a figyelmet a környezetvédelem és környezettudatosság fontosságára is.

A róluk készült dokumentumfilm részletét itt láthatod:
https://www.youtube.com/watch?v=sJxxdQox7n0

Forrás: https://www.facebook.com/virtuozok?fref=nf