John Lennon

Nos, ezt a posztot, vagyis ennek egy részét már csütörtök éjjel meg akartam írni, csak aztán elmaradt. Viszont újra a kezembe került a téma, ezért már meg kell írni. :)

Azt gondolom, hogy aki nem túl nagy rajongója (volt) a Beatles-nek, a név, a nevek, a dalokból nagyon sok mégis ismerős, hiszen a történelem és az életünk része is.
Én egy időben nagyon sokat hallgattam egy kazettájukat (!), amit szerintem még az Ifjúsági Magazinnal nyertem. :)

Na, de hogy miért is lett aktuális Lennon és egy poszt.
Péntekre a leckém egy része egy rövidbe olvasmány volt arról, hogy ki is írta tulajdonképpen az Imagine-t. Akkor nemcsak elolvastam az írást, hanem meg is hallgattam a dalt szöveggel együtt.
Tessék, nektek is hoztam: https://www.youtube.com/watch?v=RwUGSYDKUxU

Itt még nem ért véget a történet, mert az 'olvasmánnyal' és a dallal péntek este (kvázi éjszaka, mert hogy 8,15-10,00-ig volt órám) tovább foglalkoztunk. És ennek kapcsán sok minden előjött. A vége az lett, hogy kell (vagyis kellett, mert kész is van) valamit írnom Beatles-ről és Lennonról.
A fogalmazás kész, de a kutatómunkából linkelek azért két cikk félét nektek is, nincs jelentősége, hogy miért pont ezeket. Nagyon el lehetne még merülni a témában, de még sok a leckém, álmos is vagyok meg mégis csak vasárnap van. (Sok a leckém, mert kértem, hogy még többet kérek. :) )


És ha már így beleugrottam a témába, lehet hogy a Beatles musical is felkerül a megnézendős listára.