Filmek

A múlt héten néhány kedvenc filmemet néztem újra; meg volt közte néhány újabb is.


Balszerencse fel:
https://www.youtube.com/watch?v=AYHLu8wFlzc
Harmincadik születésnapján Carlotta, a szép esküvőszervező rajtakapja a vőlegényét egy másik nővel. Feldúltan indul vissza az irodába, amikor észreveszi, hogy egy fura alak követi. A szörnyű nap betetőzéseként még egy villámcsapás is éri. Az irodában édesanyja, akivel közösen vezetik a céget, bemutatja neki az okos, de irritáló Riccardót. A dühös lány a pokolba kívánja az új kollégát, de legnagyobb meglepetésére a rossz kívánságai kezdenek valóra válni. Csak nem boszorkányság van a dologban?

A vonal másik végén
Granger Woodruff (Jesse Metcalfe) amerikai reklámszövegíró egy hotellánc kampányán dolgozik. Priya (Shriya Saran), a modern gondolkodású, fiatal indiai lány egy amerikai bank Mumbaiba helyezett telefonközpontjában dolgozik. Amikor Grangernek ellopják a bankkártyáját, Priya lesz az ügyintézője, és a hosszú beszélgetések alatt lassan megtetszenek egymásnak. Granger személyes találkozónak álcázott randit ajánl Priyának, aki úgy dönt, minden félretett pénzét felteszi élete legnagyobb kalandjára, és Amerikába utazik.

Kalandtúra
Ray Keene (John Cusack), az özvegyen maradt tornatanár, szeretné helyreállítani a felesége halála óta megromlott kapcsolatát kamaszfiával, Chris-szel (Jamie Anderson). Kettesben embert próbáló, többnapos túrára indulnak a vadonba. Útjuk azonban keresztezi egy veszedelmes bűnözőét, Frank Carden-ét (Morgan Freeman), aki éppen úton volt, hogy legutóbbi szerződése értelmében meggyilkoljon egy fontos embert, ám az FBI sikerrel lekapcsolta. A bérgyilkos emberei azonban közbelépnek, és a foglyot szállító autó a folyóba zuhan. Ray segít kimenteni a megbilincselt gyilkost, de feltett szándéka, hogy az igazságszolgáltatás kezébe adja.

És ami igazán szép volt és sírós is:
Leckék az életről
A leckék az életről Jack Lemmon utolsó és egyik legjobb filmje, mely igaz történeten alapul.
A történet főhőse, Mitch Albom saját élményei alapján írta meg regényét öreg professzoráról, Morrie-ról, aki még a halál kapujában is az élet szeretetére nevelte őt. A regény óriási sikert aratott és hosszú ideig vezette a bestseller listákat.
A filmben Mitch, a karrierista újságíró munkája miatt teljesen elhanyagolja barátnőjét. Egyik este a tévében egy riportműsorban régi, kedvenc professzorát, Morrie-t fedezi fel, aki gyógyíthatatlan betegségéről beszél. Mitch elhatározza, hogy két évtized után újra találkozik a tanárral. Már az első pillanatban magával ragadja az öreg életszeretete, optimizmusa, bölcsessége. Azon veszi észre magát, hogy nem tudja kivonni magát Morrie hatása alól és élete egyre inkább jó irányba változik.

És a kedvencek:
Levelek Júliának
Miért éppen Minnesota?
Boldogító talán
27 idegen igen
Virágárus lány
Nászajánlat
Ízlések és pofonok
Valentin nap