Napi film

Ma minden van, csak kirándulni való idő (és kedv) nem, ezért aztán filmezek, e-maileket írok, blogolok :) Na, igen, tanulni sem ártott volna...

A délutáni film: Utolsó látogatás
Nagyon ajánlom, érdekes történet gyönyörű helyszínen, egy nem is olyan távoli korban játszódva. A helyszín Oxford is, ahol én jártam, és nagyon jó érzés látni a képeket. Elő is kerestem az oxfordi albumot, ha valakinek kedve lenne hozzá: 
A családi kastély helyszíne, Brideeshead nagyon emlékeztet egy helyre, ahol jártam, de a képeket is megnézve egy másik helyszín, amit azt hiszem ideje lenne felfedezni.

A film leírása:
Egy tiltott szerelem és az ártatlanság elvesztése a II. világháború előtti Angliában. 1925, Oxford. A jóképű Charles Ryder összebarátkozik a lángoló és nagyvilági életet élő Sebastian Flyte-tal, Lord és Lady Marchmain fiával, aki meghívja a fiatalembert lenyűgöző családi kastélyukba, Brideshead-be. Új környezete elvarázsolja, Sebastian gyönyörű húga, Julia pedig elcsavarja fejét; de miközben érzelmileg egyre jobban kötődik a testvérpárhoz, Charles szembetalálja magát a család legerősebb összetartó erejével, a mély és rendíthetetlen katolikus hittel.


Esti film: A szerelem börtönében
https://www.youtube.com/watch?v=t_yNHh_NM8M
Egy volt fegyenc és egy várandós özvegyasszony történetét dolgozza fel a film, amely LaVyrle Spencer 1989-ben megjelent regényéből készült. Elly Dinsmore (Deborah Raffin), miután férje meghal, gyermekeivel egyedül marad georgiai farmján. Egy újsághirdetést ad fel, melyben segítőtársat keres. Hamarosan Will Parker (Christopher Reeve) jelenik meg az asszony házánál, aki kiderült, hogy börtönben ült egy prostituált meggyilkolása miatt. A helyi seriffnek rögtön gyanús lesz az idegen.