Anglia - 7. nap – október 12.

A szombat reggel sötéten, esősen és orkános széllel fogad bennünket, nem túl biztató. Mennyivel jobb lett volna a parkban tölteni a fél napot. De így marad a benti játék. Délutánra vendégeket várunk (félig magyarok két gyerekkel), hogy legyen játék ez nagyjából azonban elmarad.
Viszont gyerek-teniszre megyünk délután, ami egy egészen érdekes - édes élmény. :)

Közben estére megállapítom, hogy szinte már egy hete nem nagyon netezek (leszámítva egy-két gyors e-mail chekkolást), nem is tévézek a meséken túl, és ez jól is esik. Viszont ma reggelre eszembe jut, hogy hoztam mp3-lejátszót, rajta az új Zorán-albummal. :)

Intenzív angol tanfolyamon vagyok azonban, mert Alex már alig beszél magyarul, Matte meg még alig.
Én annak idején is, és most is tartom magam ahhoz, hogy ne vesszen el számukra ez a nyelv, de ezzel nem sokan vannak így. Nem tartom magam különösebben nagy hazafinak, de a nyelvünk, az a nyelvünk. Úgy próbálok következetes maradni, hogy ha nem is szólok rá mindig pl. Alexra, hogy mondja magyarul, de következetesen magyarul válaszolok az angol szövegére is. És beválik, mert ha csak nem az van, hogy nem tudja magyarul a szót, magyarul válaszol. Valahogy így van ennek a törvényszerűsége, és hiszem, hogy megvan (ennek is) a haszna hosszú távon, mégha most nem is annyira kényelmes (senkinek sem). 


És ma este már eljutunk időben és erőben oda, hogy kinyitunk egy üveg bort és eszmét futtatunk... :)