Elmulasztott advent

Az idei advent köddé vált nálam - de vajon mikor? 

Ma először volt időm jönni-menni és egy két alapdolgot megvenni ajándékba és közben azon gondolkoztam, mikor plázáztam utoljára ? :)

Itthon adventi koszorú sem került, bent viszont jó hogy volt. Főleg, hogy az eddig 3 adventi vasárnapból 2-n is bent voltunk.

Aztán itt volt ma ez a világvége vagy nem vége, közben ma egy éve, amikor a Heathrow-n beleztem a 28 kg-os bőröndöt és jöttem. És most még találtam egy ilyet is, nekem emlék, nektek érdekesség: :)

Brit karácsonyi szokás - a szaloncukor húzás

Igazából nem szaloncukor, christmas crackers a neve, ami csak külsőre olyan mint egy óriás szaloncukor. A csoki helyén papírcső van (kb. akkora mint egy wc papírnál), az egész be van szépen csomagolva. A lényeg, hogy két ember megfogja a két szélét, elkezdik húzni maguk felé és mikor szétszakad akkor a kicsik megkaphatják a csomagolásba elrejtett apró kis ajándékokat, valamint találnak még benne egy papír koronát, egy angol viccet és egy találós kérdés papíron. Röviden: szaloncukor + kinder surprise - csoki. (forrás: gamekapocs.hu)




Brit karácsonyi szokás- a királynő beszéde.

A történelemben először háromdimenziós felvételen fogja elmondani idén karácsonyi köszöntőjét alattvalóinak II. Erzsébet brit királynő. Az uralkodó ünnepi beszédét a Buckingham-palotában rögzítették. Ez lesz az első alkalom, hogy a britek térhatású felvételen láthatják a királyi családot, mivel a palota tavaly megtiltotta a Sky News televíziós társaság számára, hogy 3D-ben rögzítse Vilmos herceg és Katalin cambridge-i hercegné esküvőjét. Döntését akkor azzal indokolta, hogy "viszonylag kis" közönséget érdekelne a formátum. A televíziós társaság most mégis ezzel a technológiával rögzítette az uralkodó szokásos karácsonyi üzenetét. A felvételt a BBC és az ITV is meg fogja kapni. A királynő várhatóan a trónra lépésének hatvanadik évfordulóját jelentő gyémánt jubileumról és a londoni nyári olimpiáról is beszél - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása. (forrás: hvg)