Yura vagyis Jurij

Péntek óta van egy vendégünk, Yura. 
De ahogy ő mondja, Jurij. 
Ő egy orosz srác, aki anno Jutka zongora tanára volt Moszkvában (sokáig zongorázott és még a mocsóták előtt és a Bp-i kiküldetése előtt fél évet Moszkvában is volt az ottani kirendeltségen).
Nem tudom akkor még gimis lehetett-e :) de most sem néz ki sokkal többnek. Zongorázik és olyan hangja van, hogy ennyi nap elteltével sem tudom elképzelni, hogy honnan jön ki belőle, mintha nem is az övé lenne.

Alex meglepő értetlenséggel fogadta, megakadt azon, hogy oké, hogy valaki angolul nem beszél, de hogy magyarul sem, az már sok volt neki :)) Ehhez képest azt mondtuk neki, hogy a srác oroszul tud (angolul igazából elég jól tud, csak erős orosz akcentussal és Alex angolját még nehéz érteni, ha valaki a magyarját nem ismeri); nem tudom hányszor kérdezte meg, hogy "mi a neveje a fiúnak". :)
Szóval van egy pacsirtánk holnap hajnalig. 

Ilyen hanggal, vörös diplomával opera szakon (úgy, hogy 400 jelentkezőből 9 juthatott be a konzervatóriumba opera szakra) könyvel valahol Észak-Oroszországban. Milyen egy világ ez? A tehetségkutatókról messziről sem hallott eddig (egyik éjjel nem egybe beregisztrálták J-ék), esténként skype-on énekórákat tart és akárhogy is, de az orosz népdaloktól (ahogy ő énekli zongorával) az ember lelke meghasad.