London


Idén (értem ezalatt az elmúlt közel egy évet), minden ünneppel és hosszú hétvégével rosszul jártam. Amikor meg itt lett volna hasonló, vagy mégis dolgoztam vagy otthon voltam. Most hétfőn megint Bank Holiday (munkaszüneti nap) volt, de az nálam csütörtökre esett. Hogy miért? ;) Mert csütörtökre esett a 2-es számú Búcsúajándék, de erről majd kicsit később. 
A mai nap (csütörtök éjjel írom, csak nem tudom posztolni) Londoné volt.
Egy csomó hely van, amit láttam, és egy csomó, amit nem – és marad egy csomó, amit most már nem is fogok (kivéve, ha az utam újra erre hozna).

Bár összeírtam tudálékosan, hogy mit kéne nézni, meg a térképet is forgattam és aztán döntöttem. Megyek, ahogy szoktam, bele a világba kicsit tájékozódva, ami elém jön, megnézem, a többit majd… Aztán időnként megnézem a térképet, hogy mi is a helyzet.

A múzeumokkal gondoltam kezdeni. Így is volt egészen a másodikig, mert az úgy bejött, hogy többhöz már nem is nagyon volt kedvem.

A mai nap sorrendben:

1. National History (uncsi volt nekem)
Akit érdekel, itt a honlap, hogy mi is történik ott: http://www.nhm.ac.uk/

2. Victoria & Albert Museum: http://www.vam.ac.uk/
Ezt imádtam :)) Címszavakban, és majd a képek mesélnek: fashion kiállítás, épület, büfé, ágytakarók, szőnyegek, hortenziák, stb :)

A WC maga a show része, olyan klassz: , aztán láttam bunda-bolerot 12750 fontért, Diana emlék, vérlázító árak, karácsonyi világ – elképesztő, medve hegyek :)


4. Westminster Cathedral: http://www.westminstercathedral.org.uk/
Nagyon tetszett, gyönyörű volt és még meghitt is! Örülök, hogy megtaláltam, pedig kicsit olyan volt, mint a filmekben :) Láttam, hogy nyitva és épp kezdett esni az eső... hát bementem :) És a kedvencek közé bekerült.

5. Marble Arch

6. British Museum: http://www.britishmuseum.org/
Órák, aranyérmek - ennyi ami érdekes volt, nekem nem jött be, bár már itt nagyon izgatott voltam meg azért fáradt is.

7. Queen’s Theatre: http://www.queenstheatrelondon.info/