Telefon

A technika csodálhatatlanságáról...


Kettő csodálatosan kopottas és Matte által amortizált (ja, hogy gyerek kezébe telefon nem való?- akinek volt már erről sajátélménye tuti nem kérdez/mond ilyet :)) ) Nokiam is megnémult és elsötétült... Merthogy lemerültek, a töltőm meg elromlott (ebből csak egyet hoztam) - arra gyanakszom, hogy akkor történhetett a probléma, amikor pár napja összeporszívóztam (a kábelt) és aztán előhúztam :) 

Nos, reggel óta mindenfélét próbálok betuszkolni a meglelt nyílásokba, ami a házban fellelhető volt, de sikertelenül... Aztán egyszercsak halvány reménysugárként újabb lyukat találtam és hozzá egy kábelt, igen, megtaláltam sok év múltán a blútuszt és hozzá egy itteni kábelt. :) - persze ez nem tölt - van még hova fejlesszen a Nokia, én mondom :)

Nos, újabb kb. másfél óra, amíg neten próbáltam keresni, hogy milyen típusú a telefonom... - mert hát tegye fel a kezét, aki tudja a telefonja típusát (túl azon, hogy Nokia)... elárulom, a neten a régebbieket nem lehet fellelni, viszont ha leszeditek a telefon hátulját, ki az aksit, akkor ott belül egy pici kis ragacson mindenféle szöveg meg betű van és a "model"-nél megvan a típus :) hurrá :)) most már tudom, hogy 2700-es classicom van.

A feladvány tovább bonyolódik, mert a töltőre írt típus (ezt is kiolvastam, de feleslegesen) már nem kapható (itt legalábbis), így meg kellett keresni, hogy melyik újabb jó a régi telefonhoz. Nos, megvan, márcsak kell egy honlap, ahol olcsó a töltő... Megvan, és olyat is kellett ezután keresni, ahol elfogadják az adott bankkártyát... ez is megvan... és még ki is szállítják a töltő árának háromszorosáért...
(Itt Angliában, főleg vidéken vasárnap ilyet élőben képtelenség lenne intézni, a jövő szombat előtt meg esélyem sincs a városba eljutni...)

Szóval pár nap és lesz töltőm...  És mielőtt hazamegyek, vehetek egy konnektor-átalakítót is... :) merthogy angol-dugós töltőm lesz :)

nesze neked technika :)))