The Queen

A mai nap fontos eseménye, integettünk egymásnak a királynővel :) Bizony...  :) nem, ez nem a mese habbal és nem is a szabad fantáziás blog-bejegyezés - megtörtént, itteni idő szerint déli 12 előtt. :)

De az előzmények:
Már én is írtam, vagy linkeltem többször az idei gyémánt jubileumról - emiatt is van ennyi megjelenés, stb.
Bromley-ba várták ma a királynőt és tegnap este már fel volt lobogózva minden, minden kirakatot súroltak, pucoltak :)
Sajnos eleve nem lett volna megoldható, hogy én ott ma csápoljak, mert a munka az munka... Szóval belenyugodván, hogy hát eddig is el-eléldegéltem anélkül, hogy lássam élőben, hát gondoltam, majd csak lesz valahogy. :)

Ma kedd lévén ugye Ark (játszóház) volt és már reggel hallani vélem, hogy dél tájban Beckenham-en fog áthaladni a királynő. Hű, gondoltam, biztos megint nem értem jól az angolt, plusz még fantáziálok is hozzá- jobb lesz nem továbbgondolni. Telik múlik a délelőtt, megint ez a téma... és még mindig ugyanazt értem, hogy mikor és hol lesz az áthaladás...
Na, kezd vége lenni a játszónak, közben látom, hogy a bölcsisek vonulnak (egy helyen van a bölcsi és a játszó - helyileg), megyek én is kiscsimótával az elgondolt útvonal felé (ami amúgy a hazafelé tartó út, mert hogy a mi utcánkon ment végig Erzsébetük :) Befordulva a sarkon, látom Alexéket sorakoznak, fogják a lobogót és látom az arcukon, hogy a miért is állunk itt most ábrázat feszül :) Alex meglát engem - Berni-Berni! (Tán azt hitte, miattam a felhajtás? :)))
Gyors fénykép a királynőt váró gyerekről :) és hopp, máris jönnek a motoros rendőrök :) és mögötte talán egy felvezető autó és aztán AZ AUTÓ! :) Teljes kábulatba esek, integessek vagy fényképezzek vagy nézzek vagy hogy is van ez ? :)) és jön az integetés a királynőtől és a hercegtől :) Mi a járdán, ők az úton.
És semmi útközbeni felhajtás, a forgalom rendesen haladt, nem volt hujjogás, meg lezárás, meg semmi ... (az jutott eszembe, hogy amikor otthon - magyar- delegáció vonul... és hol vannak ők tőle)

Na, szóval megtörtént :) Láttam élőben, integettem :)

Bölcsi után megkérdeztem Alexet, kit látott ma? "hát a királylányt" :)   De kiderült, hogy igazából nem is látta, mert összevissza leskelődött - szerintem neki a lényeg a motoros rendőr volt :)

De azért a történet hitelességéért néhány hivatalos írás:

http://www.bromley.gov.uk/press/article/502/the_queen_visits_bromley_for_diamond_jubilee_celebrations
http://www.bromley.gov.uk/diamondjubilee


Kicsit ide tartozik és még a másik előző poszthoz, hogy nagyon vártam a jubileumi ünnepségeket, hogy milyen jó lesz egy-kettőn részt venni június elején... igen, de épp akkor leszünk MO-on...