Napi okos

Sorra botlok bele (vagy esek hasra bennük) a jobbnál jobb írásokba - ennyi okos lenne, vagy írni-mondani könnyű (?)...

‎"Nem „ott és akkor”, hanem „itt és most”! Nem kell sehová sem eljutni. Minden eljön magától, csak teremts neki magadban helyet a befogadásra. Az élet kész arra, hogy megtörténjen veled. Olyan sok gátat emelsz, és a legnagyobb gát az akarás. Ha folyton kergetsz valamit, az élet hiába jön, hiába kopogtat, soha nem talál otthon. Mindig valahol másutt vagy. Így aztán kergeted az életet, az élet pedig kerget téged – és soha nem találtok egymásra. Csak legyél… csak legyél!" (OSHO)


"Az élet MOST van. Soha nem volt olyan időpont, amikor az életed nem MOST volt, és nem is lesz ilyen. Soha, semmi sem történt a múltban: minden a MOST-ban történt. Soha, semmi nem fog történni a jövőben: minden a MOST-ban fog történni.
Amire múltként gondolsz, az az elmédben elraktározott emléknyom egy korábbi MOST-ról. Amikor a múltra emlékezel, azt MOST teszed. A jövő egy elképzelt MOST, az elme kivetítése. Amikor eljön a jövő, az MOST-ként jön el. Amikor a jövőre gondolsz, azt is MOST teszed.
Szinte kizárólag emlékekben és a jövővárásban élsz, vég nélkül a múltba és a jövőbe merülsz, s nem vagy hajlandó értékelni és tudomásul venni a JELEN pillanatot és hagyni azt lenni! A kényszer abból ered, hogy a múlt identitást ad neked, a jövő pedig a megváltás, a beteljesedés valamilyen formájának ígéretét tartogatja számodra. Mindkettő illúzió!" (Eckhart Tolle)


„Szeretnéd tudni az örök nyomorúság receptjét? Íme:
a.) Gondold ki, hogy a világnak milyennek KELLENE lennie.
b.) Alkoss szabályokat arra, hogy az embereknek hogyan KELLENE viselkedniük.
Aztán, amikor a világ nem engedelmeskedik, akkor mérgelődj nagyokat!

Minél kevesebb szabályt állítasz fel arra, hogy milyennek kellene lennie az életnek, és hogy másoknak hogyan kellene viselkedni, annál könnyebb boldognak lenned.” (Andrew Matthews)


Az vagy, akinek hiszed magad. Ne ismételgesd folyton, amit a "pozitív gondolko­dás" hívei sulykolnak, hogy "igen, szeretnek, igen, erős vagyok, igen, meg tudom csinálni". Nem kell mondogatnod, hiszen ezt már tudod. Ahelyett, hogy megpróbálnád bebizonyítani, hogy jobb vagy, mint gondolod, egyszerűen nevess. Nevess az aggodalmaidon, a bizonytalanságodon. Nézd humorral a gyötrelmeidet. Kezdetben nehéz lesz, de lassanként hozzászoksz...(Paulo Coelho)


hát "csak" ennyi volna (?) :)