Pakolás

Mivel 'vészesen' közeleg az újabb pakolás (aki nem emlékszik mit adtam elő legutóbb, keressen vissza), utánanéztem néhány dolognak... Azt talán már írtam, hogy most csak kézipoggyásszal utazom (ktg-kímélés miatt - mert vagy csomag vagy nem húsvét) és easyjet-tel... Nos, aki már utazott eme díszes társasággal, tudja, hogy a levegőért is pénzt kérnek, hát még a csomagért... Nos, kemény, mert a női kézitáska sem engedélyezett... ez akár jó is lehet, mert Bernike az életben először úrinő-módon utazhat, lazán egy szem táskával... aha... csak mi kerüljön bele... mit vihetek angolhonból magyarhonba... szuvenírek, kis angol ajándékok kizártak, mert Bíborka és a technikai akármik madzaggal azok biz utaznak :))
Ja, és visszafelé ugyanaz előadandó... ;) 

Hogy nemcsak angolt (azt pláne nem) tanulok meg eme egy év alatt, az több szempontból is kezd igazzá válni... Pakolni mindig nagyon (nem) tudtam... hát még most... :)

A történet nem ilyen egyszerű, mert ugye nincs is maximális ilyen méretű táskám (kupálódok, mert ezt hívják cabin luggage-nak), tehát most vadászok neten, merthogy időm sem erőm járkálni a millió egy boltot. És hogy finnyás vagyok, mert nem mindegy hogy néz ki az útitárs, ha már veszem és sokat utazok majd vele...? Ja igen, ez már egyéni szocprobl... :)
Hát így telik a mai estém...

azért némi info, hogy átérezzétek a gondokat: :)
(részletek közlök)

Kézipoggyász – mit vihetek és mit nem?

Az easyJet számára nagyon fontos, hogy Ön időben útnak induljon. Az utasaink poggyászaival kapcsolatos problémák kezelése késlekedést okozhat, ezért szeretnénk még azelőtt tisztázni a szabályokat, mielőtt megérkezne a repülőtérre.

A fedélzetre egy darab kézipoggyászt vihet magával, amely legfeljebb 56 x 45 x 25 cm méretű lehet. A kézitáskák, aktatáskák, laptopok és laptop-táskák mind külön darabnak számítanak, ezért ha például egy kézitáska és egy laptop-táska is van Önnél, célszerű az egyiket a másikba helyezni. Ne felejtse el előre megtervezni, hogy melyik poggyászát hová teszi: ha túl sok kézipoggyászt hoz az utasfelvételi pulthoz, munkatársaink ragaszkodni fognak ahhoz, hogy ezeket feladja. Ezért poggyászonként 8,000 Ft-tol kell fizetnie, mivel magasabb kezelési költséggel jár, ha feladni kívánt csomagját csak a repülőtéren regisztráljuk. Ha az online utasfelvételt választja, vagyis nem jelenik meg az utasfelvételi pultnál, és ezután a beszállókapuhoz túl sok kézipoggyásszal érkezik,poggyászonként 14,000 Ft-tol kell fizetnie azért, hogy ezeket feladja. Azért számítunk fel ezért ilyen magas díjat, hogy a beszállókapunál elkerüljük a késlekedést, és minél zökkenőmentesebbé tegyük a beszállás folyamatát.
...
És bár nagy lehet a kísértés, kérjük, ne próbáljon két poggyászt átcsempészni a kapunál: munkatársaink kénytelenek lesznek az egyiket a repülőgép rakterébe helyezni, és ezért kezelési költséget felszámítani. Ezzel nemcsak saját utazását, hanem utastársaiét is késlelteti.

Folyadékok a kézipoggyászban
Néhány szabályt érdemes megjegyezni a kézipoggyászokra vonatkozóan. Fontos tisztázni, hogy a „folyadék” szó tágabb értelemben értendő, mint azt sokan elsőre gondolnák. Példák: szájfény, rúzs, kézkrém, dezodor, hajspray - ezek mindegyike folyadéknak számít.

Szabályok:
a folyadékot tartalmazó flakon űrtartalma legfeljebb 100ml lehet
az összes folyadékot tartalmazó tételnek könnyen bele kell férnie egy 20 x 20 cm nagyságú, átlátszó és visszazárható műanyag zacskóba
a biztonsági ellenőrzésen áthaladva a műanyag zacskót ki kell vennie a kézipoggyászból, és külön be kell mutatnia a reptéri biztonsági személyzetnek
...