We Will Rock You

Eljött a nagy nap (bár még először érjek oda és a csimótákat tudjam normális állapotban itthagyni), ma este megyek az első itteni musicalre :)
Karácsonyi ajándék volt, ami kezdetnek nem rossz és hát 5. sor :)

Egy ajánlás szerint:


Aki megnézi a We Will Rock You-t, annak nem csak a lába, hanem a szíve is megmozdul a rock ritmusára. 31 Queen sláger egy musicalben!

A történet egy olyan jövőben játszódik, ahol a globalizáció már teljes: az összes fiatal, akár szegény, akár gazdag, a világ minden táján ugyanazt viseli, ugyanazt hallgatja és ugyanazt gondolja. Gágágá… Élj nyugodtan és boldogan. Hacsak nem vagy lázadó. Akinek mindene a rock.

A Mall (azaz „pláza”) bolygón az élőzene tilos. Zenét csak a Cég számítógépei állíthatnak elő, ezt tölti le boldog-boldogtalan. Ez a lány- és fiúcsapatok kora, de az ellenállók közöttük járnak…

A We will rock you musicalben nem kevesebb mint 31 Queen sláger csendül fel, például a 'Killer Queen', a'Crazy Little Thing Called Love', a 'We Are The Champions', a 'Bohemian Rhapsody', a 'Radio Ga Ga' no és persze a 'We Will Rock You'.

A We Will Rock You társulata olyan csodás estét fog szerezni nekünk, hogy azt kívánjuk majd, bárcsak újra megnézhetnénk a darabot. És újra. És újra.


Aki kevésbé ismeri, neki szólnak az alábbi sorok (a darabra meg rá lehet keresni youtube-on)



A We Will Rock You threatrical az angol Queen együttes dalaiból rendezett musical. A darabot Ben Elton, Brian May és Roger Taylor írta, Robert De Niro segítségével. Bár John Deacon korábban már elhatárolódott a Queen projektektől, mégis részt vett a mű színpadra állításában. A theatrical szót Brian May alkotta a theatre (színház) és a musical szó összevonásából.


A darab cselekménye a közeli jövőben játszódik, ahol a könnyűzenei ipart a Ga Ga Konszern igénytelen művei uralják. Ez ellen egy Galileo nevű főhős veszi fel a harcot. A legtöbb szereplő egy-egy Queen sláger címéről kapta a nevét (The Killer Queen, Scaramouche, Khashoggi).

A történet a távoli jövőben játszódik, 3 évszázad múlva. A hely, melyet valaha Földnek hívtak, most a Planet Mall nevet viseli. A globalizáció teljes mértéket öltött és az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkos rendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer-zenéket hallgatják és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Az embereknek egy kis csoportja: a Bohémek (Bohemians) azonban fellázadtak ez ellen a műanyag világ ellen, ők egyéniségek, akik szabad gondolkodást és igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarnak. Az ellenállókkal azonban keményen leszámol a titkosrendőrség, akit elkapnak, kiürítik az agyát és örökre elveszti szabad gondolatait és egyéniségét.

A legenda szerint létezik még a földön egy hangszer, valahol, ahol a „bajnokok játszottak” („champions played”) ,elrejtve az „élő kő”-ben (living rock), és csak EGY találhatja meg, az „Álmodó” (Dreamer), aki meghozza a várva várt szabadságot és újraéleszti a rockzenét. Őt egy fényes csillag vezeti a rejtekhelyre, de erről a legendáról azonban a titkosrendőrség is tud, és Killer Queen parancsára megvizsgálnak minden csillagot a naprendszerben és felkutatnak minden olyan helyet, ahol a hangszer rejtőzhet.

A történet főszereplője egy fiatal, frissen érettségizett fiú (Galileo), akire nagy jövő várhat: reményteljes állás a Globalsoftnál, mint komputer-zene készítő. Ő azonban másra vágyik: igazi zenét szeretne alkotni, erre ösztönzik őt a hangok, melyeket álmaiban hall...Furcsa , érthetetlen mondatok sokasága (...melyről csak a nézők tudják, hogy híres dalszövegek sorai). Őrültnek tartja magát, és a tanárai sem nézik jó szemmel ezt a másságot, le is tartóztatja a titkosrendőrség és kihallgatásra viszik. Itt találkozik a történet másik főszereplőjével, egy lánnyal, akit azért tartóztattak le, mert máshogy öltözik, mint a többiek, igazi egyéniség módjára.

Khashoggi rájön, hogy a lázadók által várva várt Álmodó nem más, mint Galileo, de ezzel ő saját maga nincs tisztában, így ahelyett, hogy a jól bevált „agymosást” alkalmaznák rajta, hagyják, hogy megszökjön, annak reményében, hogy elvezet a Bohémek titkos főhadiszállására, így az egész ellenállást egy csapásra elintézhetik.

Galileo tehát megszökik a lánnyal, akit az egyik álmában szereplő névvel ruház fel: elnevezi Scaramouche-nak. Találkoznak is rövidesen 2 Bohémmel: Meat (Meatloaf - egy lázadó lány), Brit (Britney Spears - aki egy vad srác), akik először azt hiszik róluk, hogy a GaGa zóna kémjei, de mikor rájönnek, hogy kivel állnak szemben, elvezetik Galileót és Scaramouche-t a többiekhez, akik a Heartbreak Hotelben tanyáznak.