Ma

... na de mi van a holnappal? :)

Okosakat leír, mert leírni biztos könnyebb, de azért próbáljunk edzeni :)



Csak ma..




1. Csak ma bol­dog leszek. Hiszem, hogy Lin­coln­nak igaza volt: “a leg­több ember olyan bol­dog, amennyire elha­tá­rozza magát, hogy az legyen”. A bol­dog­ság belülről jön, nem külső­sé­gektől függ.






2. Csak ma meg­pró­bá­lok alkal­maz­kodni az adott hely­zet­hez, és nem vágya­im­hoz iga­zí­tani min­dent. Úgy veszem csa­lá­do­mat, üzleti ügye­i­met és sze­ren­csé­met, ahogy jön, és én alkal­maz­ko­dok hozzájuk.






3. Csak ma törődni fogok tes­tem­mel. Meg­dol­goz­ta­tom, vigyá­zok rá, táp­lá­lom, nem élek vele vissza, és nem hanya­go­lom el, hogy töké­le­te­sen enge­del­mes­ked­jen parancsaimnak.






4.Csak ma meg­pró­bá­lom csi­szolni az elmé­met. Tanu­lok valami hasz­no­sat. Nem leszek szel­le­mi­leg tunya. Olva­sok vala­mit, ami erő­fe­szí­tést, gon­dol­ko­dást és figyel­met kíván.






5. Csak ma edzeni fogom a lel­ke­met három­féle módon; jót teszek vala­ki­vel és titok­ban tar­tom. Meg­csi­ná­lok két dol­got, ami­hez nincs iga­zán ked­vem, ahogy Wil­liam James mondja, csak az edzés kedvéért.






6. Csak ma ked­ves leszek. Olyan jól fogok kinézni, aho­gyan csak tudok, csi­no­san öltöz­kö­döm, hal­kan szó­lok, udva­ri­a­san visel­ke­dem, bőkezű leszek a dicsé­re­tek­kel, sen­kit sem bírá­lok, nem talá­lok hibát sem­mi­ben, és nem pró­bá­lok meg sen­kit sem meg­rend­sza­bá­lyozni vagy megjavítani.






7. Csak ma meg­pró­bá­lok csak a mai nap­nak élni, nem aka­rom életem min­den gond­ját egy­szerre meg­ol­dani. Tizen­két órán keresz­tül képes vagyok meg­tenni olyan dol­go­kat, ame­lye­ken egy életen át kép­te­len lennék.






8. Csak ma prog­ra­mot készí­tek. Leírom, mit aka­rok csi­nálni min­den egyes órában. Lehet, hogy nem tar­tom be, de meg­lesz. Ez meg­sza­ba­dít két nyűg­től. A siet­ség­től és a bizonytalanságtól.






9. Csak ma sza­kí­tok magam­nak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gon­dolni, hogy egy kicsit táv­la­tok­ban is gondolkodjak.






10. Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy bol­dog legyek, hogy élvezni tud­jam a szé­pet, hogy sze­res­sek és higgyem, hogy aki­ket sze­re­tek viszontszeretnek.






Dale Car­ne­gie – Siker­ka­lauz 2