Időjárás - öltözködés- bevásárlás

Nos, ha állítólag az angolok tényleg állandóan az időjárással foglalkoznak, mi sem menjünk el mellette! :)

Amióta megérkeztem - egyes számítás szerint van annak már 45 napja is :) - rá vagyok készülve a rémes időjárásra, amitől aztán ki lehet borzadni :) Aztán Portugália után ismét minden reggel arra készülök, hogy na, tényleg nem látom a napot májusig?

Most vagy az van, hogy mázlim van és az angol időjárás tényleg a jobbik arcát mutatja (én eddig nem panaszkodom); vagy itt vaklárma az egész borzasztó időjárásról szóló mendemonda.
Az tény, hogy az éjszakák hidegek (bent biztosan, kint nem próbáltam), de az annak is köszönhető, hogy az angolok nem tudják mi fán terem a hőszigetelés :) és a régi házak pláne hidegek, pl amiben mi itt élünk, 1936-ban épült (kívülről ez persze nem látszik, mivel az angolok nagyon óvják ami van, és ha valami rég épült, azon vannak, hogy a régi arca megmaradjon, csak úgy újítják fel).

Szóval eső nem tudom mióta nem esett, reggelre dérlepte az udvar, de utána úgy melegszik és olyan szikrázó  napos idő van, hogy csak na! :) Ennek köszönhetően, mezítlábas-papucsos embert ugyanúgy látni, mint csizmásat. A gyerekek az oviban nyári ruhácskákban járnak meg zokni nélkül!  - persze olyan is van, amelyiken 3 pulóver van, meg már kesztyű kellett rá meg hetek óta sállal jár (persze mert Thomasos) - na ezek vagyunk mi :) és vagyok én, aki nem érti, nem tudja hogy kéne felöltözzön... ezért van, hogy időnként iskolába egy pulcsival kevesebben indulok el, mint kéne.... - ma megint gondban voltam, mert most milyen típusú kabátot vegyek (túl azon, hogy lehessen mosni, mert hetek óta különböző maszatok kerülnek rám :) )

Vettem végül egy rég megálmodott sötétkék dzsekit, amit Judit már most elirigyelt tőlem és azt mondta, hogy ez sok év múlva is dzseki lesz, olyan klassz - ennek nagyon örülök, meg a szép új dzsekimnek is :))

Na, aztán a bevásárlás... elkezdődött a karácsonyi őrület, ennyi díszt, meg képeslapot, stb cuccot az életben nem láttam. Egy rakat üzlet van, ahol csak képeslapok vannak - de milyenek, édes Isten! Azt hiszem február előtt nem megyek sehova :))

Aztán betévedtem a helyi "vasedénybe", na úgy szaladtam ki, a fél boltot meg tudnám venni magamnak és néhányunknak :) hogy ott mennyi jó cucc van, te jó ég! :) http://www.lakeland.co.uk/Homepage.action
Azért gyorsan elhoztam a karácsonyi katalógusokat (képes szótár és nyelvtanulás céljából :)) )

És azt már nem is kell mondjam, hogy tonna szám lehet már kapni a mikulás-virágokat, ma délutántól nekünk is van egy gyönyörű példány :)

Közben nagyban folyik a készülődés az egész Angliában október 31-re... :)