Hampton Court

Emlékeztek még a szülinapi ajándékomra, amit itt kaptam? 3 jegy volt, az egyik volt a Tower, a másik a Hampton Court, a harmadik még hátra van :)

Nos, tegnap Hampton Court-ban jártam, gyönyörű kedvenc őszi nap volt, amit én szeretek.
Csodás, gyönyörű hely volt, ide még biztosan visszamegyek másik évszakban is.


Hampton Court Palace VIII. Henrik lakhelye volt.




VIII. Henrik angol király (Greenwich, 1491. június 28.1547. január 28.), VII. Henrik angol király fia. Az angol történelem egyik legkülönlegesebb szereplője volt. Az ő uralkodása alatt vált le az anglikán egyház a katolikus egyházról, záratták be a kolostorokat Angliában, s ő lett az új egyház feje is. Széles körben ismert arról is, hogy hat felesége volt, akik közül kettőt (Boleyn Annát és Howard Katalint) lefejeztetett.




Még több VIII. Henrikről : http://hu.wikipedia.org/wiki/VIII._Henrik_angol_kir%C3%A1ly




Régóta kísértetjárta helynek tartják, állítólag több szellem is megjelenik benne időnként. A legtöbbször Catherine Howard-ot, Henrik ötödik feleségét vélik látni, akit házasságtörésért végeztek ki 1542-ben. Jane Seymour, Henrik harmadik felesége is megjelenik néha, ő a szülésbe halt bele (a későbbi VI. Edward születésekor) - illetve Sibell Penn, Edward dajkája is gyanúsítható néhány jelenésért.












Amit Hampton Court-ról tudni érdemes, itt olvashatjátok: http://www.londonkalauz.hu/hampton-court-tortenete

http://www.londonkalauz.hu/hampton-court-palace





A képeket itt nézhetitek meg: https://picasaweb.google.com/113055242432803558965/HamptonCourt?authkey=Gv1sRgCIu3vanRn4nIeg