Mégsem...

Nos, régóta tudom - és mégis sokszor belefutok -, hogy semmire nem szabad nagyon rákészülni, mert ha nem sikerül, túl nagy a csalódás... vagy ha rákészülök, kell legyen még egy terv, mertha ilyen nincs, jön a téblábolás és a rossz kedv.
Na és még egy: nem iszunk előre a medve bőrére!!! ;)

No, ugye már vagy 3 napja fel vagyunk készülve a Buckingham Palotából odavissza, nagy mellénnyel ma már az útikönyvet sem vittem magammal -minek, hiszen mindent tudok :)

Ja, kérem.... csak hogy más is rájött, hogy október 3-ig van csak nyitva a palota, így aztán azoknak több eszük volt - és volt netes foglalásuk, engem meg 10-kor már nem engedtek be, merthogy aznapra nincs szabad hely.... Nem akartam elhinni, így aztán 3-szor is visszamentem, hátha... a válasz mindig ugyanaz: TOMORROW!!!!

A nagy szomorúságomban csak álltam, hogy most aztán hova menjek, ha már megvettem az első zónás napijegyet, ami nem olcsó, valami legyen, a nap meg büszkén vigyorgott (amikor legutóbb ott jártam csúnyán eláztam)... megnéztem, lesz e ma cifra őrségváltás - persze nem volt, majdcsak holnap (tomorrow!!!!) lesz, így aztán szomorúan battyogtam valamelyik park felé (ott aztán jól beidegesítettek a galambok - minek etetik őket?), aztán egyszercsak mit látok:

gondoltam, ezek az angolok mégiscsak tudnak valamit, egyik székbe le is heveredtem, hogy megebédelek a parkban (megint, lásd a múlt vasárnapi történetet); de azért fura volt, hogy ott vannak a székek - és hogy nem lopják el őket?:))

na, de hamar kiderült a tuti, mert jött a 'parkoló'-ellenőr, én meg mondtam, hogy ja, sorry  :) és már ott sem voltam, de nehogymár fizessek azért, mert leülök a réten :) Később megtaláltam a tarifát is :)




Ezekután elindultam valamerre, kikötöttem a Trafalgar Square-nél. http://hu.wikipedia.org/wiki/Trafalgar_t%C3%A9r

Ugyanitt található a National Gallery és a ST Martin in the Fields templom - ebbe be is mentem, mert olyan harangzúgás hívott, hogy nem lehet nem menni. :) Mindkettőről olvashattuk az előző linkben.

Aztán megint elindultam valamerre, megtaláltam a Chinatown-t, (kínai negyed), néhány színházat meg annál több medvét mindenhol :)

Voltam egy olyan játék boltban, ami teljesen trópusi esőerdőnek volt berendezve :) Nem mintha tudnám, milyen lehet egy esőerdő, de irtó jó volt :) minden állatos polcnál, olyan hangok voltak, amilyen hangja azoknak az állatokban van :)) Esett az eső, meg beszélt a gorilla, a kígyó meg sziszegett a fejem fölött :)

Találtam még egy templomot, ott épp gospelt énekeltek (gyakoroltak); majd eljutottam a Harrods-ig.... na ott ami van, szájtátás ezerrel. :) méregdrága holmik tömkelege! :) A parfüm részlegen befújattam magam valami méregdrága parfümmel :)
http://www.harrods.com/

Amúgy London szinte készen áll a karácsonyra, én meg nehezen állom meg, hogy ne vegyem már ezeket a cuccokat :) Mindenhol olyan cuccok meg dekorációk vannak, hogy ihaj...

A mai nap további nehézsége és emésztendő híre, hogy nem tudok menni most Josh Groban koncertre, mivel a kinézett koncert már teltházas...

No, ennyit mára, a képeket itt megtaláljátok: https://picasaweb.google.com/113055242432803558965/20110925?authkey=Gv1sRgCOy0p67Mw8SIlgE