Greenwich

Ma délutáni úticél Greenwich volt.




Greenwich London Greenwich kerületének egyik része, a Temze déli partján található. Egyrészt tengeri történelméről, másrészt csillagvizsgálójáról nevezetes, mert annak közepén megy át a „Greenwichi délkör”, a 0° délkör, ami hagyományosan a zónaidő számítás alapja (GMT).


Londontól délnyugatra található, az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Greenwich városa főleg arról híres, hogy a GMT (Greenwich Mean Time) rendszerben a Greenwich, és a nap helyzetéhez viszonyították az európai középidőt, itt van a keleti, és nyugati félgömb határa. Nagyon kellemes, jó hangulatú, és kedves városról van szó, ahol akár órákig lehet sétálni, és esetleg böngészni a piacok régiségei, vagy a kézművesboltok portékái között. Megtekintésre érdemes a Királyi Obszervatórium (Royal Observatory), amelynek tetején lévő időlabda minden nap pontosan 13:00-kor esik le. valamint érdemes megnézni az ingyenes múzeumokat: a The National Maritime Museumot, vagy a The Royal Naval College-t, valamint Greenwichben van a világ egyetlen legyező-múzeuma is. A királynő háza is nagyon szép.






Az idő nagyrészében az Old Royal Naval College-ben http://www.oldroyalnavalcollege.org/ ; http://www.oldroyalnavalcollege.org/the-painted-hall/ ; http://www.oldroyalnavalcollege.org/the-chapel/járkáltam, így a többi fő helyre már nem értem oda időben, de majd visszamegyek :)










Ami most kimaradt, de kívülről láttam:


Queen's House - http://www.londonkalauz.hu/queen%27s-house


Tengerészeti Múzeum - és Királyi Obszervatórium - http://www.nmm.ac.uk/visit/








Persze vagy háromszor megeredt az eső, de a csodacsini esőkabát legalább fel lett avatva :)




képek itt: https://picasaweb.google.com/113055242432803558965/20110917Greenwich?authkey=Gv1sRgCPKw6J-_n_vFogE