Anglia – 5. nap. (kedd, április 23.)


Az ötödik napom itt, ami azt is jelenti, hogy 5. napja vagyok internet nélkül. Furcsán jó érzés. egy-egy munkahelyi sms megakaszt, ezeket intézem, de semmi más hívást vagy sms-t nem kezdeményezek senki felé, ez most egy ilyen időszak.
A heti két napos időből az elsőre ébredünk. Éjszaka még mindig kegyetlen hideg van, nappal viszont szépen melegszik. Sűrű napot tervezünk nagyon. Reggel (9 előtt) Alexet kitesszük az iskolánál (sajnálom nagyon, hogy nem jöhet velünk), mi pedig megyünk tovább (Jutkával és Mattevel). Útba esik East Croydon, ahol az állomásnál van egy jellegzetes nagy fehér torony épület. Nem is megyünk el mellette, csak látjuk messziről és hátulról Matte megszólal: idejött a Berni. – összenézünk Jutkával, hogy ennek a gyereknek tényleg mennyi esze van, felismerte, hogy hova jöttek értem 5 napja. (hazafelé ugyanígy fölismerte délután). Az Ikeában kezdünk, ahol veszünk még két gyerekpolcot meg dobozokat (amit majd este össze is szerelhetek jó szokás szerint); meg megreggelizünk angolosan (English Breakfast) – ja és persze beszerzek egy rózsás ágyneműt(! abnormális dolog, tudom), utána vettünk még a Next Home-ban egy gyönyörű szőnyeget és innen mentünk tovább a kiránduló helyünkre, amit úgy hívnak, hogy Polesden Lacey. Hát ez egy gyönyörű szép hely volt, nagyon meg vagyunk indulva ott a helyszínen, szóhoz sem jutunk az első kilátáskor. Magyar leírást nem találtam hozzá, de akit érdekel, a google fordítót ráengedheti a szövegre, abból nagyjából lehet érteni, hogy mitől fontos hely ez amúgy. Ez a hely is az állami műemlékvédelem része, és gyönyörű birtok. 

Egy kicsit le is ülünk a napozó székekbe, de Matte hamar útra kél, megkérdezzük, hogy mégis hova tart: „ a játszótejemre akajom menni”. Erre még kell várjon, mert először megnézzük a helyet belülről. J

Nagyon szép rózsakertet találok még csak tavaszi élethelyzetben, gyönyörű és bódító lehet, amikor mindegyik virágba borul. De a millió szál nárcisztól így is elalélok, gyönyörűek és csak úgy vadon nőnek az erdő szélén. Hihetetlen gazdagság.

Az én képeimet itt találjátok: 


Miután már mindenki alszik és túlvagyunk egy nagy fürdetésen, megnézzük Jutkával, hogy milyen útnak van realitása számomra másnap. Minden út 80 font fölött kezdődne (egynaposak) és mindegyik nagyon messze is van, ezért egy régi vágyott célt teljesítek másnap (bár ez sincs közel): Cambridge.
(Kicsit bosszankodok magamon, mert hetek óta készülök erre az angol túrára és se egy útikönyv, se semmi nincs nálam, tehát megyek majd a fejem után és a poor-ias angolom után, hát ez van.)