E-ajándékok

Nem sorolom fel a 80 ajándékot, amit E-néni kosarába elrejtettem... :) de néhányat mégis kiemelnék, mert jöttek nagy gesztusok is,  amikre nem számítottam.
És azért a kupacot bemutatom. Kisebb pánik jött rám, mert az utolsó előtti számolásban csak 79-ig jutottam... 🤭🙈 milyen csalóka így, igaz? Pedig ez itt 80 valami, és nem is tűnik soknak.

Értéküket tekintve sem rangsorolok, de érzésben én is sokat kaptam. Az egyik legjobb, hogy akiket nagyon szerettem volna, hogy benne legyenek, nem utasítottak el, sőt jóval több energiát és értéket tettek bele, mint én kértem, vagy gondoltam. 🙏❤️
Íme az egyik, Ninh Duc Hoang Long-tól érkezett postán. Írtam neki egy levelet, hogy van egy mindjárt 80 éves hölgy, aki nagyon szereti a hangját és biztosan örülne pár sornak vagy egy autogramkártyának. Közben megdicsértem, mert a gálákon már hallottam többször is és tényleg tetszik, amit csinál  és ő ezt az országot és nyelvet választotta. Szinte már fel is adtam, hogy jön valami, mert nem jött semmi komment, viszont egyszer csak ott volt egy boríték a cd-vel a postaládámban. Majd' elájultam. :)
Az övé volt a 80 értékből a tehetség. 

A másik egy levélrészlet, nekem nagyon tetszik, a teljeset nem teszem ide. Hivatalos. :) Bögöte község polgármesterét is megkerestem. Félig-meddig szomszédok is, bíztam benne, hogy kapható lesz egy levélre. Jött is, fejléces, szépen fogalmazott, rendezett, nagyon szép levél. Ebből íme egy részlet.
Az övé volt a közösség címke.

Kép nélkül írom, hogy találtam - Anyukám ötletére - egy rokont, aki a teljes családjukról küldött nagyon szuper képeket, így 5 borítékot is kaphattak ők, mert akkora család. Az övék lett a család, gyermek, adni, áldás, elfogadás, élmény.

Aztán írtam az otthoni szomszédnak postán (ezúton is köszönöm a fordító munkáját!), a teljes nevét kellett csak kinyomozni és rájöttem, hogy a cím ugyanaz, hiszen a házban belül vannak a postaládák. Célba ért, kaptam egy e-mailt is én személy szerint, a képeslap pedig hozzám érkezett a mellékelt sorokkal.
Nekik adtam az "otthon"-t.

Aztán megkerestem a bögötei péket és azt is, akiknek korábban boltjuk volt. Sajnos mindkettejük édesanyja már elhunyt. :( A boltos fia küldött képet és néhány sort, a pék fia nem, de nem baj, áthidaltam - köszönöm FB. :) Tettem képet a már elhunyt szomszédokról is megemlékezve, mert nagyon szerették őket is. Ha máshogy lenne, lenne köszöntés onnan is. Ezen a hármon sokat gondolkoztam, hogy tegyek-e bele szomorút is, de arra gondoltam, hogy a 80 év nyilván nemcsak öröm volt, sajnos ez mind az élet része, viszont akikre máskor is szívesen emlékezünk, akkor ilyenkor is helyük van.
Ez  a három kapta a hagyományt, békét és kedvességet.

Jött egy közös jó ismerős Bögötéről, ő lett a jóság:
És hát nem hagyhattam ki az étterem-bérlőt sem, aki nálunk amúgy is családszámba megy. De komolyan, nagyon szeretjük. E-mailt kértem pár sorral, de közölte, hogy ő nem akar csak egy e-mailt írni. :) Ez lett belőle:
Ő kapta a kapcsolatot, a csomagba ajándékutalványt, italt és családi képeket rejtettek. 😘

Írtak a tesóim családonként, én meg tettem bele képeket róluk.  Találtam korábbi évekből nagyon vicces, nagyon kedves bögötei szüreti felvonulásos képeket is, amelyeken E-néniék is szerepelnek. Zseniális képek. Persze a szüleim is írtak, én külön és velük sok jó közös kép is van, ezeket is előhívattam. Ezekhez jól lehetett értékeket társítani: érték, hála, humor, öröm, segíteni.

Egy borítékot egy levéllel rászántam azokra is, akiket nem értem el, bízom benne, hogy ha találok-kapok címeket, akkor nem lett volna akadály, bízom abban is, hogy ők is szeretettel gondolnak rá a születése napján. Külön öröm, hogy a postás hozzánk adott be egy képeslapot, pont attól  akit nagyon szerettem volna, ha ír. Így ezen a listán már is egy pipa lehetséges.
Ez a boríték kapta a találkozások címkét.

A technika kicsit közbeszólt, mert a kedvelt Imre atyánk - már elhelyezték - későn kapta csak meg az e-mailt, spam-be került a megkeresésem, de örömmel ír levelet - írta, ha még aktuális. Mondtam, hogy nagyon is az, ez persze csak pótlólag fog megérkezni, de már úgyis arra számítottam, hogy nem fog írni. Egy idézetet - értéket: HIT - találtam hozzá is és egy nagyon szép képet, amikor Bögötén szabadtéren misézett.

Volt még egy kedves levelezésem. Kehidakustányban van egy kis panzió, ahol ők annak idején megszálltak és barátság lett belőle. Anyukám mesélte ezt is, hogy van egy hűtőmágnes E-ék hűtőjén, ott már voltak többször is, jó a kapcsolat. Írtam a hölgynek, hogy miről lenne szól... Nagyon örült, írta, hogy pont aznap is beszéltek telefonon... Nagyon szívesen ír majd... Küldött egy szép e-mailt és közös képeket. 20 éve ismerik őket - 11 éve találkoztunk mi, akkor vették a házat Bögötén -, ez is egy nagyon kedves köszöntés lett. Mi mást oszthattam volna rájuk, mint a pihenést. :)

Aztán a szomszédságban lakik Márta néni,aki anyukám unokatestvére, apukámnak meg osztálytársa volt általánosban. Középiskolai tanárnő volt régen, nagyon bírom, neki is írtam, hogy lenne-e kedve, ő sem csak úgy írt valamit, hanem íme:
összekomponálta a magyar szívet: München,   Bögöte,  Szatmárnémeti. Kicsi súgást kért megerősítésnek, de ez az ő koncepciója,  E-néni életének 3 fő színhelye. És van egy idézés is: 
neki adtam az otthon címkét. 

Sok helyen az idézet volt előbb és ahhoz mértem az értéket, vagy az ajándékhoz.
A többi értéket és idézetet nem is árulom el, mert lesz még amivel célom van a jövőben.

Én nagyon bírnék egy ilyen csomagot, vsgy ha valaki felkérne egy borítékra 😉 az anyagi értéke messze nem mutatja, hogy ebben mennyi tervezés, figyelmesség, odafigyelés, válogatás, vagdosás, csomagolás és tervezés van... de jó volt csinálni, agyalgatni, kitalálni. 🙏 öröm volt oda-vissza és remélem,  hogy az is lesz... és egy szép szülinap... 🙏🍰🥂